Conditii de garantie

1. Toate Bunurile comercializate de catre Vanzator, cu exceptia Bunurilor unde se specifica expres acest aspect, beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Bunurile sunt noi (exceptie fac Bunurile unde se specifica expres acest aspect), in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.

2. Vanzatorul respecta prevederile de garantie conform legislatiei romanesti in vigoare. Detalii clare legate de aceste garantii sunt date de catre Specificatiile Bunurilor si niciun membru nu poate solicita o garantie extinsa, mai mult decat cea mentionata. Garantia se aplica conditiilor normale de utilizare si este valabila numai pentru produsele achizitionate si platite de Client/Cumparator de pe Site. Produsele beneficiaza de o garantie de conformitate conform prevederilor Legii 449/2003, astfel cum aceasta a transpus Directiva 1999/44/CE privind vanzarea de bunuri de consum si garantiile conexe sau daca in prezentarea produsului este precizat un termen extins de garantie se aplica termenul mai lung. Raspunderea Vanzatorului, conform prevederilor art. 9-14 din Legea 449/2003, este angajata daca lipsa de conformitate apare intr-un termen de 2 ani, calculat de la livrarea produsului. 

Garantia presupune rambursarea valorii sau repararea sau inlocuirea Bunurilor defecte si/sau neconforme pentru care Clientul notifica Vanzatorul in scris in termenul legal. Clientul/Cumparatorul are dreptul de a alege una din aceste solutii, cu conditia ca aceasta alegere sa nu se dovedeasca imposibila sau disproportional de costisitoare pentru Vanzator. Bunurile neconforme redevin proprietatea Vanzatorului. Clientul/Cumparatorul nu este indreptatit la despagubiri sau penalitati pentru Bunurile neconforme si prin plasarea Comenzii declara ca accepta solutia Vanzatorului de aplicare a garantiei in cazul lipsei de conformitate.

3. Detalii clare despre trasaturile caracteristice ale fiecarui produs sunt furnizate pe Site. Informatii cu privire la termenii si conditiile de garantie acordate de Vanzator si instructiunile de utilizare generale a diferitelor tipuri de produse pot fi predate Clientului/Cumparatorului ca document in format digital, disponibile in Cont sau cerute prin adresa prin e-mail. Daca aceste informatii nu au parvenit Clientului/Cumparatorului acesta le poate obtine oricand prin solicitare telefonica sau e-mail catre: reonsaltele@gmail.com.